dinsdag 15 november 2016

Kastanjetruffels

Met de kastanjepuree die ik gemaakt had wou ik een soort van choco maken omdat hij zo goed smeerbaar was. Dat experiment liep fout maar resulteerde in nog iets veel beter: heerlijke truffels.

Ze zijn heel makkelijk te maken. Als je dure chocolade van 99% gebruikt of chocolade gezoet met agave is het suikervrij, als je iets goedkopere chocolade van 82% gebruikt zijn ze suikerarm.



Voor 20 truffels
  • 300gr kastanjepuree
  • 100gr pure chocolade
  • eventueel wat ahornsiroop
  • eventueel geraspte kokos
  1. Smelt de chocolade au bain marie
  2. Roer hier de kastanjepuree door. Roer goed zodat de chocolade goed gemengd is. Proef en roer er naar smaak nog wat ahornsiroop door.
  3. Giet een beetje geraspte kokos op een bordje.
  4. Maak balletjes van het kastanjepureemengsel en rol door de kokos
  5. Eet meteen of bewaar in de koelkast (maar dat zal niet lang duren)
OPMERKINGEN
  • Experimenteer wat met extra smaakmakers
  • Rol de truffels door cacaopoeder i.p.v. kokos

1 opmerking:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...