Door deze soep te maken en in te vriezen voorkwam ik voedselverspilling en had ik bij terugkomst ineens een gezonde maaltijd:soep met crackers.
Eventueel had
Voor ongeveer 6 porties
- een halve rode kool (ongeveer 600gr)
- 200gr witte kool (of extra rode kool)
- 1 ui
- 1 stukje gember
- 2 mandarijntjes
- 1 lepel (rijst)olie
- 1 theelepeltje misopasta
- 2 kruidnagels
- 2 kardemompeulen
- een half theelepeltje anijszaad
- peper en zout
- Snipper de ui, schil de gember en snijd fijn.
- Snij de kool in reepjes. Schil de mandarijn en verwijder de meeste witte velletjes.
- Plet de kardemompeulen
- Verhit olie in een grote pot en voeg de ui, kruidnagels, kardemom en anijszaad toe. Fruit de ui.
- Voeg de kool toe en roer bak 2 minuutjes.
- Voeg ongeveer 800ml water, de mandarijntjes en de misopasta toe.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuutjes koken.
- Haal van het vuur en mix glad met de soepmixer.
- Voeg wat peper en zout toe.Proef en kruid bij indien nodig.
- Klaar.
- ik gebruik hier misopasta in plaats van bouillon.
- Geen anijszaad? Gebruik eventueel een stuk steranijs. Niet hetzelfde maar toch.
- Waarschijnlijk is dit ook lekker met enkel witte kool i.p.v. rode koolmaar dan ziet het er lang niet zo leuk uit
- Nog lekkerder wordt het als je de soep serveert met een lepel zonnebloemspread of paranotenkaas
- Sesamzaad of tahin lijkt me er ook wel lekker bij. Sesamzaad crackers zijn het in ieder geval wel ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.