In plaats van pasta zou je ook couscous kunnen gebruiken.
Op de foto zie je de geroosterde groenten, voorraadkasttapenade, spelttagliatelle en wortelhummus (gebaseerd op dit recept maar onder dadels of knolselder) . Al kan je met de groenten alle kanten op.
Voor 2 porties
- 1 rode ui
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 4 teentjes knoflook
- Peper en zout
- 1 lepel Provençaalse kruiden
- Olijfolie
- Snij de ui in 1/4de ringen en de paprika in halve reepjes. Snij de aubergine en courgette in kleine blokjes
- Meng de groenten in een kom. Doe er de ongepelde knoflookteentjes, de kruiden en olijfolie bij. Roer alles door elkaar.
- Verdeel de groenten over een grote ovenschaal en zet in de oven op 180C.
- Laat ongeveer een uur roosteren. Roer om het kwartier eventjes door.
- Serveer direct.
- een andere kleur paprika kan ook maar geel komt het mooiste uit.
- Heb je kerstomaatjes liggen?Die kan je er in hun geheel bij doen.
- De knoflookteentjes poffen als je ze ongepeld in de oven legt en dat is zoooo lekker. Wel eventjes eruit vissen en de schil verwijderen.
- Ook lekker om er gepofte aardappels bij te doen. De oven staat toch al aan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.