Voordeel van deze burger is ook dat je er geen speciale verse groenten voor nodig hebt. Enkel een paar goed houdbare zaken die ik standaard in huis heb.
Voor 4 burgers, 2 porties (de helft van op de foto)
- 100gr groene linzen
- een halve ui
- 1 teentje knoflook
- 25gr havermout
- peper en zout
- Provençaalse kruiden
- een half koffielepeltje mosterd
- 1 lepel water
- een koffielepeltje olijfolie + extra om te bakken
- Kook de linzen gaar.Giet af en laat uitlekken
- Snij de ui en de look grof
- Doe alles in een grote kom en mix met de staafmixer. Er mogen nog wel wat hele linzen inzitten
- Zet een half uurtje opzij
- Vorm 4 burgertjes van dit mengsel.
- Verhit olie in een pan. Baak de burgers een vijftal minuutjes aan elke kant.
- Je kan kruiden die je wilt gebruiken. Waarom bijvoorbeeld geen gerookt paprikapoeder en wat basilicum voor een zuiderse burger?
- Als je 2 dagen van de burgers wil eten is het lekkerder om de burgers voor dag 2 ongebakken in de koelkast te bewaren en ze pas net voor gebruik te bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.