De spread is het lekkerste als gewoon broodbeleg maar je zou het ook als dipsausje kunnen gebruiken.
Voor een mooi potje vol
- 50gr walnoten
- 50gr gedroogde groene linzen
- 150gr knolselder
- peper
- zout
- tijm
- Week de walnoten een uurtje of 2 in water. Giet af en laat uitlekken
- Snij de knolselder in kleine blokjes
- Kook de linzen in voldoende water. Gooi ongeveer 8 minuten voor ze klaar zijn de knolselder bij de linzen en kook mee.
- Giet de linzen en knolselder af en vang een beetje kookvocht op.
- Doe de noten,linzen en knolselder in de hakmolen en maal fijn. Voeg eventueel lepel voor lepel een beetje kookvocht toe als het te droog is.
- Kruid af met peper, zout en tijm.
- Hoe kleiner de knolselder, hoe sneller hij gaar is
- Je kan de spread een dag of 3 bewaren in de koelkast
- Varieer naar hartenlust
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.