Het is ineens iets heel anders dan een rauwe bietensalade maar net zo lekker. En het restje dat ik als lunch meenam werd zeker opgemerkt door mijn collega's. Door de rijst met wat kurkuma te koken krijg je een leuk contrast tussen de rode curry en de gele rijst.
Voor 3 porties
- 120gr rijst
- een half koffielepeltje kurkumapoeder
- 2 grote rode bieten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- schijfje verse gember
- 1 schijfje madam jeanettepeper of een klein rood pepertje
- 1 koffielepeltje karwijzaad
- 1 koffielepeltje mosterdzaad
- 2 kardemompeulen
- 2 kruidnagels
- 1 lepel rijstolie
- 30gr geraspte kokos
- 100 gr gedroogde linzen (je kan zelf kiezen welke)
- peper en zout
- Kook de linzen gaar in voldoende water. Giet af en vang het kookvocht op.
- Leng het kookvocht van de linzen aan tot 300ml. Breng aan de kook met de geraspte kokos. Haal direct van het vuur een laat ongeveer 15 minuten staan. Mix in de blender tot kokosmelk. Zeven hoeft niet. Zet opzij.
- Doe het kurkumapoeder bij de rijst en kook gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Snipper de ui, knoflook, gember en pepertje.
- Schil de bieten en snij in blokjes.
- Plet de kardemonpeulen
- Verhit een droge pot op het vuur en voeg het karwijzaad en mosterdzaad toe. Laat roosteren tot het begint te springen.
- Voeg de olie toe.
- Voeg de ui, knoflook, gember, pepertje, kardemom en kruidnagel toe. bak tot de ui glazig is.
- Voeg de bietenblokjes toe en roerbak eventjes.
- Giet de kokosmelk bij de curry. Zet een deksel op de boot en laat ongeveer 20 minuutjes garen.
- Controleer of de bieten gaar zijn. Roer er de gekookte linzen door en breng op smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.