woensdag 21 januari 2015

Pastinaaksalade

Dit recept stond nog op mijn fototoestel van vorige week.Gelukkig had ik al wel en kladversie uitgetypt. Zowel pastinaak als knolselder kan je rauw eten. En het is nog lekker ook. Dit is ook weer zo'n lunch die je voor 2 dagen ineens kan maken. Er zitten geen aardappelen of granen in en die mis je ook niet.


Voor 2 grote porties
  • 2 normale pastinaken (of 1 heel grote)
  • 1 appel
  • een schijf knolselder
  • veldsla
  • een handje hazelnoten
  • een scheut appelazijn
  • een scheut lijnzaadolie
  • peper en zout
  1. Schil de pastinaak en rasp (of hak fijn in een hakmolen)
  2. Doe hetzelfde met de knolselder en de appel (schillen hoeft niet)
  3. Meng de pastinaak, knolselder en appel.
  4. Hak de hazelnoten en meng door de groenten
  5. Meng de appelazijn met de olie en roer wat peper en zout door de vinaigrette
  6. Roer de vinaigrette door de groenten
  7. Was de veldsla en doe boven in de pot. Roer goed door voor het eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...