vrijdag 16 januari 2015

Spruitjes met lamsvlees en aardappel-knolselderpuree

Nu mijn 7kg rundsvlees (met 2 personen op 9 maanden) op is heb ik als vervanging een lamspakket besteld. Zelf heb ik niet zo heel veelervaring met lamsvlees. Lamskoteletjes en lamsgehakt maar meer had ik nog niet klaargemaakt. Dus was het eerste probeersel vrij simpel.
Omdat het niet zo heel veel spruitjes waren besloot ik nog wat groenten te verstoppen in de puree



Voor 2 porties spruitjes met lamsvlees
  • ongeveer 400gr spruitjes (of meer)
  • 300ml rode wijn
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 lamsboutsnede
  • peper en zout
  • olijfolie
  1. Snipper de ui en knoflook
  2. Was de spruitjes en snij grote spruitjes kruiselings in
  3.  Snij het vlees in stukjes (snij het bot niet weg)
  4. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook
  5. Voeg het vlees toe en bak aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan
  6. Doe de spruitjes samen met de wijn in de pan.
  7. Breng aan de kook en voeg na 5 minuten het vlees terug toe
  8. Laat nog een een kleine 10 minuten staan (totdat de spruitjes gaar zijn)
  9. Serveer met puree


Voor 2 porties aardappel knolselderijpuree
  • 3 aardappelen
  • 1 snede knolselder
  • peper en zout
  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes
  2. Doe hetzelfde met de knolselder
  3. Doe samen in een pot met water, breng aan de kook
  4. Kook tot de aardappelen goed gaar zijn
  5. Giet af
  6. Bestrooi met peper en zout en plet met een vork tot een stevige puree

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...