vrijdag 9 januari 2015

Appel-havermoutpap

Nu de vakantie al weer een paar dagen voorbij is, (gek hoe je op 2 weken gewend wordt aan een lui lekker leven) komt mijn planning weer goed van pas. Lekkere gezonde ontbijtjes maken en daarbij rekening houden met het feit dat ik de ene dag wat vroeger op moet dan de andere. En dit papje is een leuke manier om de dag vrolijk en energiek te beginnen.

Voor 2 porties
  • 1 grote appel
  • 50gr havermout
  • 250ml water
  • 20gr amandelen
  • Kaneel
  • klein beetje vanille-extract (optioneel)
  1. Doe het water samen met de kaneel en het vanille extract in een kookpotje en breng aan de kook
  2. Snij ondertussen de appels in blokjes en hak de amandelen grof
  3. Als het water kookt voeg je de appelen, amandelen en havermout toe
  4. Laat een minuutje of 3 koken en roer goed
  5. Werk af met topping naar smaak zoals: Veenbessen, rozijnen, pompoenpitjes, hennepzaad,...
  6. Je kan dit zowel warm als koud eten dus ideaal om op een ochtend met wat meer tijd te maken, er warm van te genieten. De tweede portie is dan voor de volgende ochtend en kan je 10 minuten langer blijven liggen ;-) 
Gedroogde veenbessen met ananassap en geen suiker zijn in de natuurwinkel te vinden. Heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...