woensdag 28 januari 2015

Tofu met knoflookgroenten en rijst

Gisteren was er weer een mijlpaal. Ik heb namelijk voor het eerst tofu gemaakt en gegeten. Ik had namelijk onlangs biologische tofoe zonder rotzooi in gevonden in een supermarkt. En nu dat vriendje weer eens een paar daagjes in Nederland zit kan ik er lekker mee experimenteren. De eerste, makkelijke manier is in ieder geval al goed gelukt.


Voor 2 porties
  • 100gr tofoe
  • 60gr rijst
  • een halve ui
  • 2 teentjes look
  • 500gr groenten naar keuze (broccoli, wortel, Chinese kool, raap, knolselder, ....)
  • 2 lepels sojasaus zonder suiker
  • rijstolie
  • peper en zout
  1.  Kook de rijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking
  2. Snij de tofu in blokjes en meng met de sojasaus. Zet aan de kant
  3. Snij de groenten in blokjes en stoom ze een 15tal minuutjes
  4. Snipper de ui en de look.
  5. Verhit de rijstolie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook. Kruid met peper en zout
  6. Voeg de tofoeblokjes en sojasaus toe. Bak een paar minuten mee
  7. Roer er de groenten onder en bak ook mee.
  8. Roer er tenslotte de rijst onder en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...