maandag 12 januari 2015

Appelbollen

Vandaag is het Verloren maandag en naar goede Antwerpse gewoonte betekent dat appelbollen en worstenbroodje. Voor het tweede pas ik liever maar de appelbollen lust ik wel en zeker zelfgemaakte. In veel recepten gebruiken ze bladerdeeg maar dat zagik niet zo zitten om zelf te maken op een maandag. Dit is sneller klaar en heel lekker. Omdat het bij ons als dessert kwam maakte ik 1 appelbol voor 2.

Voor 1 appelbol
  • 50gr volkorenspeltmeel + extra
  • 1 koffielepeltje bakpoeder
  • 1 koffielepeltje arachideolie (of andere neutrale olie)
  • 30ml warm water
  • 1 appel
  • extra olie
  • kaneel
  • beetje gehakte amandelen
  1. Zeef het meel en meng er het bakpoeder en de olie door
  2. Doe het water erbij en kneed tot een mooi geheel.
  3. Doe in een kom en laat een halfuurtje rusten 
  4. Verwarm de oven voor op 180C
  5. Strooi wat meel op je werkblad en deegrol 
  6. Rol het deeg uit tot een mooie lap (er moet een appel in passen)
  7. Was de appel en haal met een appelboor het klokhuis eruit
  8. Leg op het midden van de deeglap de appel en vul de helft van het holle gedeelte op met amandelen
  9. Bestrooi de appel met kaneel
  10. Vouw het deeg dicht over de appel
  11. Bestrijk de appelbol met een beetje olie
  12. Leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal
  13. Bak ongeveer een half uurtje.
  14. Eet warm en bestrooi eventueel met gehakte amandelen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...