woensdag 14 maart 2018

Mosterdsoep

Ik had een recept voor mosterdsoep gevonden. Het leek wel lekker maar de enige groenten in het recept was 'groentebouillon'. Niet echt een soep voor mij dus, maar het gaf me wel inspiratie. Mosterd is geel en in mijn koelkastlade lagen nog enkele gele groenten.

Deze soep is lekker en krijgt door de mosterd extra diepgang. Mosterd die te lang kookt kan wel zuur worden. Daarom voeg je de mosterd best pas op het einde toe. Als je de soep opnieuw wil opwarmen doe je dit best niet met de hele pot maar enkel de portie die je nodig hebt. Wat eigenlijk altijd het beste is.
De ene mosterd is de andere niet dus voeg niet te veel mosterd toe en proef voor je extra mosterd toevoegt.
Deze soep is een gezond tussendoortje of met wat brood bij een lekkere lunch


Voor 6 porties
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 gele raapjes
  • 5 aardperen
  • 1/4de witte kool
  • 1 lepel (olijf)olie
  • 1,3 liter water
  • peper en zout
  • 1 lepel gedroogde tijm
  • 1 koffielepeltje miso
  • 2 lepels scherpe mosterd
  1. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Was de rapen en de aardperen grondig en snijd in blokjes.
  3. Snij de kool in reepjes.
  4. Verhit de olie in een grote pot en fruit de ui en de knoflook.
  5. Voeg de aardpeer, raap en kool toe en roerbak een minuutje of 2.
  6. Voeg het water en de miso toe en breng aan de kook.
  7. Laat ongeveer 15 minuutjes zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  8. Mix de soep.
  9. Roer er de mosterd en de tijm door en kruid met peper en zout.
  10. Serveer eventueel met een klein lepeltje graantjesmosterd in het bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...