zaterdag 7 maart 2015

Sweet shop vanilla cupcakes project 1001

Ik had weer zin om te bakken en wou ook eens met toppings beginnen spelen. Zo kwam ik uit op nummer 9 van project 1001: Een simpel cakerecept met een topping van boterroom met veel suiker en bestrooid met jelly beans.Dat was het idee van deze cakejes. Dus was er wat werk aan de winkel om het suikervrij en veganistisch te maken. Maar het viel goed mee.


Voor 9 cakejes
  • 100gr speltmeel
  • 60gr kokos
  • 80gr kokosolie
  • 1 lepel vanille-extract
  • 1 lepel lijnzaad
  • 1 lepeltje bakpoeder
  • 100gr tofu
  • 30gr dadels 
  • 2 lepels hazelnootmelk (of andere)
  • rozijnen,veenbessen, moerbeien,.... ander klein gedroogd fruit
  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2. Smelt de kokosolie
  3. Meng het lijnzaad met het water
  4. Zeef het meel en meng met het bakpoeder en de kokos
  5. Roer de gesmolten kokosolie, vanille en lijnzaad door het meel.
  6. Vul 9 cakevormpjes
  7. Zet ongeveer 10 minuten in de oven
  8. Haal uit de vorm om af te koelen
  9.  Week ondertussen de dadels in water
  10. Giet de dadels af. Doe samen met de melk bij de tofu. Mix of hak tot een heel gladde massa
  11. Doe de tofuroom in een spuitzak versier er de cakejes mee
  12. Werk af met wat gedroogd fruit

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...