donderdag 15 januari 2015

venkel-salade

Weer een lekkere lunchsalade met wat ik in huis had. Snel klaar. gezond, lekker en rotzooivrij. Meer moet het niet zijn.

Voor 2 porties
  •  1 venkel
  • 1 mandarijn
  • 2 handjes veldsla
  • 50gr boekweit
  • 2 lepels lijnzaadolie
  • 1 lepel azijn
  • 1 lepel citroensap
  • peper en zout
  1. Kook de boekweit gaar zoals vermeld op de verpakking
  2. Snij de venkel in kleine stukjes
  3. Pel de mandarijn
  4. Was de veldsla grondig en verwijder de steelaanzet
  5. Meng de venkel met de mandarijn, veldsla en afgekoelde boekweit
  6. Meng de azijn met de olie en citroensap. Verdeel de dressing over de salade en bestrooi met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...