dinsdag 27 januari 2015

Appel-peercrumble

Het dessertje van mijn diner zaterdag. Ook dit was op voor er een foto van genomen was. Wat op zich dan weer een goed teken is natuurlijk. ;-)
Omdat het voor gasten was heb ik veiligheidshalve boter gebruikt. Ik ben wel van plan om nog eens te experimenteren met een veganistische crumble. 


Voor 6 grote porties
  • 150gr amandelen
  • 75gr havermout
  • 100gr speltmeel
  • kaneel
  • speculaaskruiden
  • 120gr boter
  • 2 appels
  • 2 peren
  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2. Hak de amandelen, eventueel in de hakmolen.. Bij mij was een deel amandelmeel en een deel was nog redelijk grof.
  3. Meng de amandelen met de havermout, het speltmeel en kruiden naar smaak.
  4. Snij de boter in kleine blokjes. Kneed de boter door de droge ingrediëntento je een soort van dikke kruimels hebt.
  5. Was het fruit, hal het klokhuis eruit en snij in schijfjes.
  6. Beleg een ovenschaal eerst met stukjes appel en daarboven op de peer. Zorg dat het overal ongeveer even hoog is.
  7. Verdeel de crumble over het fruit en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
  8. Serveer warm of koud. Eventueel met slagroom en of vanille-ijs. Indien gewenst kan je dit terug opwarmen in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...