Deze geroosterde paprika kan je net zo gebruiken als andere geroosterde paprika. Hier bijvoorbeeld in een heerlijk zomerse hummus.
Voor 1 paprika
- 1 paprika
- olijfolie
- eventueel een teentje knoflook (meer mag ook)
- Was de paprika, halveer en verwijder de zaadjes
- Snij elke helft in 3 dikke repen (afhankelijk van de paprika natuurlijk)
- Verhit een goede scheut olijfolie in een pan op een groot vuur
- Doe de paprika en het ongepelde knoflookteentje in de pan en zet het deksel op de pan.
- Wacht 3 minuten
- Zet het vuur iets lager, draai de paprika om en druk een beetje plat met een houten lepel. Draai het knoflookteentje gewoon om
- Zet het deksel opnieuw op de pan
- Wacht 2 minuten
- Haal de pan van het vuur en leg de paprika en look op een bord.
Voor een grote portie hummus met geroosterde paprika
- 400gr gekookte kikkererwten (ongeveer 190gr droge)
- Halve geroosterde paprika met 2 gepofte knoflookteentjes
- 4 lepels olijfolie
- 2 lepels citroensap
- eventueel een paar lepels kookvocht van de kikkererwten
- Peper en zout
- 1 theelepeltjes komijn
- 1 theelepeltje korianderzaad
- Gedroogde chilipeper
- Doe de kikkererwten, paprika, kruiden, olijfolie en citroensap in de hakmolen
- Mix tot een gladde massa. Voeg als het te droog is een lepel kookvocht toe en mix opnieuw.
- Proef en kruid bij naar smaak.
- De hummus is minstens 4 dagen te bewaren in de koelkast
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.