dinsdag 17 mei 2016

Tomatencurry

Ik was gaan helpen bij een eetdag waar voor een salade alle pitjes uit de tomaten gehaald werden. Resultaat: 700gr tomatenpulp die niemand moest hebben. Voedsel weggooien is zonde en na een blik in de koelkast besloot ik er een lekkere curry mee te maken.
Natuurlijk kan je ook hele tomaten gebruiken, of omdat er nog geen inlandse tomaten zijn passata gebruiken. Buiten wat snijwerk is dit eigenlijk een heel makkelijk gerechtje

Voor 5 porties


  • 1 paksoi 
  • 1 Chinese kool 
  • 700gr tomatenpulp
  • 100gr rode linzen 
  • 40gr santen 
  • 200ml water 
  • 1 ui 
  • 2 teentjes knoflook 
  • Stukje gember 
  • Theelepeltje komijnzaadjes 
  • Chilivlokken naar smaak 
  • 1 kardemonpeul 
  • Peper en zout
  • rijstolie of kokosolie
  1.  Snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en snij fijn. plet de kardemonpeul zodat hij opent
  2. Snij de paksoi en kool in reepjes. Als je hele tomaten gebruikt, snij ze dan in blokjes
  3. Verhit olie in een grote pot en fruit de ui en de knoflook. Voeg de gmber, kardemonpeul, wat chilivlokken en komijnzaadjes toe. Bak een paar minuten mee
  4. Voeg de Chinese kool, paksoi en linzen toe. Roerbak kort.
  5. Voeg het water, de santen en de tomaten toe. 
  6. Zet een deksel op depot en laat 20minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje. 
  7. Controleer of alles gaar is en proef. Kruid bij naar smaak
  8. Serveer bijvoorbeeld met gekookte bruine rijst. Garneer met wat verse koriander


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...