donderdag 19 mei 2016

Linzen-champignonspread

Nog maar eens een receptje voor een heerlijke boterhamspread. Je zou maar elke dag boterhammen met kaas eten, hoe saai ;-)
Dit broodbeleg ontstond eigenlijk omdat ik bijna niets in huis had, een halve paprika, geen andere restjes verse groenten. Gelukkig heb ik wel een goed gevulde voorraadkast. Dus gedroogde linzen,gedroogde champignons en zongedroogde tomaatjes. Daar moest toch wel iets lekkers mee te maken zijn? Ja, hoor.

Voor een grote pot


  • Halve rode paprika 
  • 40gr gedroogde rode linzen 
  • 20gr gedroogd judasoor (of andere champignons) 
  • 3 stuks gedroogde tomaat (zonder olie) 
  • 1 lepel lijnzaadolie (of olijfolie) 
  • Chilivlokken naar smaak 
  • 1 koffielepel gerookt paprikapoeder 
  • Wat gewoon paprikapoeder
  • Peper en zout
  1. Week de champignons 20 minuten (of wat er op de verpakking staat). Giet af en laat uitlekken
  2. Kook de linzen en voeg na ongeveer 10 minuten de champignons toe. Kook tot de linzen gaar zijn. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Snij de paprika in blokjes.
  4. Doe alle ingrediĆ«nten in de hakmolen en draai tot een redelijk gladde massa. 
  5. Proef en kruid bij naar smaak
  6. Bewaar in de koelkast voor maximum een dag of 4
 OPMERKINGEN
  • Heb je geen tomaten zonder olie? Gebruik dan zongedroogde tomaatjes in olie en voeg wat minder gewone olie toe. 
  • Als je andere champignons gebruikt kan de textuur wat anders zijn.Kijk zelf of je meer olie of een beetje kookvocht moet toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...