dinsdag 19 mei 2015

Loempia uit de pan

Gisteren poste ik hier al een recept voor sweet chilisaus en dus nu de bijhorende loempia. Al kan je sweet chilisaus ook wel met andere dingen combineren natuurlijk.
Zij hebben bewust geen frietpot in huis (ongezond, stinkend, gevaarlijk,...) en bakken de loempia's dus in de pan. Dan heb je ook wel olie nodig maar toch minder als in een frietketel.
Je kan de loempia's eten als snack, voorgerecht of combineren met bijvoorbeeld een simpele wokschotel, eventueel met een gebakken eitje erbij. Zo niet is de loempia helemaal veganistisch.

Voor 4 porties
  • 1 grote wortel
  • 2 rapen
  • 3 stukken/stengels paksoi
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • ongeveer 200gr sojascheuten
  • 4 champignons
  • 8 loempiavellen / rijstpapier
  • rijstolie
  1. Snipper de sjalot en de look.
  2. Snij de wortel, paksoi en de raapjes in heel dunne reepjes
  3. Snij de champignons in schijfjes
  4. Verwijder eventueel de bruine puntjes van de sojascheuten
  5. Verhit een beetje rijstolie in een pan en fruit de ui en look. Voeg de de wortel en raapjes toe. Baak een minuutje of 2 en voeg de andere groenten toe. Haal van het vuur als alles klaar is
  6. Verdeel 1/8ste van de groenten over 1 loempiavel en vouw dicht. Herhaal met de andere vellen
  7. Verhit rijstolie in een pan en bak de loempia's ongeveer 1 minuutje aan elke kant.
  8. Server met sweet chilisaus
OPMERKINGEN
  • Dit is maar een idee voor een vulling. Ik gebruik gewoon wat ik in huis heb. Prei, paprika, lente-ui, ... kan er ook allemaal in
  • in plaats van sjalot kan je ook 1 ui gebruiken.
  • Lees de verpakking van de rijstvellen goed. Diegene die ik had moest je even in water weken.
  • Probeer niet vetvrij te koken bij dit recept. Je hebt wel redelijk wat olie nodig om de loempia's te bakken
  • Met dank aan vriendje die het fijne snijwerk, de loempia's plooien en bakken op zich heeft genomen. Ik ben duidelijk meer de chef en hij het keukenhulpje ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...