zaterdag 30 mei 2015

Snelle pasta met paprika en linzen

Een makkelijke gezonde maaltijd voor op een drukke dag die verrassend lekker is. Het potje zongedroogde tomaten werd opgemaakt en daardoor had ik heerlijke, kruidige olijfolie om in te pakken maar met gewone olijfolie  lukt het net zo goed. Als wat je van zuiders groenten in huis hebt kan er nog door: tomaten, aubergine, rucola (wel pas op het einde er doorroeren), champignons,...
Je kan ook extra maken en het de volgende dag als een koude lunchsalade eten. 

Voor 3 porties
  • 100gr volkoren pasta
  • 30gr gedroogde beluga linzen (of andere)
  • 1 rode paprika
  • een halve courgette
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • een vijftal lente-uitjes
  • 1 rood pepertje
  • 10 zwarte olijven
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • olie van zongedroogde tomaatjes of olijfolie
  • peper en zout
  1. Kook de linzen en de pasta samen (eerst de linzen en kijk naar de kooktijd op de verpakkingen om te weten wanneer je de pasta moet toevoegen). Giet af
  2. Snipper de sjalot en de knoflook. Snij de lente-ui in ringen, de paprika in dunne reepjes, de courgette in blokjes en het pepertje heel fijn. Snij de olijven en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes
  3. Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalot, look en het pepertje. Voeg de lente-ui, paprika en courgette toe en bak een vijftal minuten mee. 
  4. Voeg de olijven en zongedroogde tomaatjes toe en pak nog 2 minuten. 
  5. Roer er tenslotte de pasta en linzen door en bak ook eventjes mee. Kruid met peper en zout
  6. Smakelijk
OPMERKING: lees goed de etiketten van olijven en zongedroogde tomaatjes. In een aantal potjes zitten E-nummers maar er zijn er voldoende te vinden zonder rotzooi in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...