woensdag 13 mei 2015

Groene smoothie met restwater

Door het drama van de oven is het er gisteren niet van gekomen om het recept van 's ochtends uit te typen. Gelukkig dat de blender het nog niet begeven heeft want ik wou een smoothie maken waarbij ik het restwater van de cannelloni gebruikte. En het was nog lekker ook

Voor 1 portie
  • 1 banaan
  • vijftal blaadjes sla
  • 30gr havermout
  • 100ml kookwater van spinazie
  • 150 ml kookwater van lasagnevellen
  1.  Week de havermout een nachtje en giet af
  2. Doe alles in de blender en blenden maar
  3. Voila, een heerlijke, gezonde groene smoothie waarbij je restwater gebruikt.
OPMERKINGEN
  • Je kan kookwater (opgevangen kookvocht) ook gebruiken om planten water te geven (laat het dan wel eerst afkoelen)
  • Gebruik kookvocht van groenten zeker ook in soepen. Geeft wat extra smaak. 
  • Wat ik ook soms doe is vlak na elkaar koken.Dus eerst rijst en dan in dat water groenten koken
  • ....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...