zaterdag 16 mei 2015

Rauw bananentaartje

Deze weekmaakte ik voor het eerst notenmelk van macadamianoten, echt superlekker. Bij het zeven van de melk bedacht ik dat de achtergebleven macademiaprut wat op slagroom leek. Interessant idee want aangezien ik geen oven meer heb was ik toch van plan om een rauwe taart te maken. Het resultaat was echt super, dat vond zelfs vriendje nadat hij wist dat het veganistisch was (maar dat kan ook wel aan het hartje liggen).
Dit recept is vrij makkelijk te maken maar je moet wel wat geduld hebben.

Voor 2 taartjes
  • 25g hazelnoten
  • 25gr dadels
  • 15gr geraspte kokos
  • 1 lepel rauwe cacaopoeder
  • 25gr havermout
  • 60gr macadamianotenprut (wat overblijft als je notenmelk maakt)
  • 2 lepels ahornsiroop
  • een halve banaan 
  1. Doe de havermout, dadels en hazelnoten in een kommetje met water en laat minstens een uur weken. Giet af
  2. Doe de havermout, dadels, hazelnoten, cacaopoeder en geraspte kokos in de hakmolen en hak tot een redelijk egale massa (een paar stukjes noot erin kan geen kwaad.)
  3. Verdeel deze bodem over 2 taartvormpjes, koekjesvormen of foodrings (op bakpapier). Zet minstens een uur in de koelkast
  4. Meng de macadamianotenpulp met de ahornsiroop
  5. Haal eventueel de taartbodems uit de vorm en besmeer met de macadamiaslagroom. Zet terug een uurtje in de koelkast
  6. Snij vlak voor het serveren de banaan in schijfjes en leg op de taartjes. Bestrooi eventueel nog met kokos, cacao nibs, gehakte noten,... alsversiering
  7. Smakelijk
OPMERKINGEN
  • Je kan ook ander fruit gebruiken maar banaan lijkt mij het lekkerste
  • de ahornsiroop kan je ook weglaten
  • Waarschijnlijk zijn er nog wel noten die zo'n mooi resultaat geven. Uitproberen maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...