maandag 11 mei 2015

Cannelloni met spinazie, champignons en tofuricotta

Gisteren postte ik hier het recept voor tofuricotta en vandaag iets superheerlijk dat je er mee kan maken. Toegeven, het is wat werk maar het resultaat mag er zijn. Als je dit aan gasten voorschotelt zullen ze niet eens merken dat het veganistisch is.
Ik werk hier met lasagnevellen omdat het vullen van cannelloni altijd zo'n gepruts is. Dit is eigenlijk makkelijker. Een ander voordeel is dat je redelijk gemakkelijk biologische volkoren lasagnebladen kan vinden. Maar je kan natuurlijk ook cannelloni gebruiken.

Voor 2 grote porties
  • 100gr tofuricotta
  •  6 lasagnevellen (110gr)
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 150gr (kastanje)champignons
  • halve koolrabi
  • 250gr spinazie
  • loof van 1 bussel radijzen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • chilivlokken
  • Provençaalse kruiden
  • 600ml passata
  1. Snipper de ui en de knoflook. Snij de champignons in blokjes
  2. Snij de koolrabi in blokjes. Was de spinazie en het radijsjesloof en laat goed uitlekken.Snij in reepjes
  3. Zet een grote kookpot met een paar cm water op. Breng aan de kook. Leg de lasagnebladen een voor een  in het water en laat een paar minuutjes koken (ze moeten plooibaar maar niet gaar zijn). Haal ze een voor een uit het water met een schuimspaan en hang ze over de rand van een ovenschaal. Ze mogen niet opelkaar liggen want dan gaan ze plakken. Zet opzij.
  4. Giet het water weg (of zet opzij voor iets anders). Verhit olijfolie in de pot en fruit een dikke helft van de knoflook en de ui. Voeg de koolrabi en de meerderheid van de champignons toe.Laat even meebakken. Voeg de spinazie en het radijsjesloof toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Giet het spinaziemengsel door een zeef (en vang het nat eventueel op)
  5. Meng het spinaziemengsel met 3/4de van de ricotta en zet opzij
  6. Verhit opnieuw olijfolie in de pot en fruit de rest van de ui en look. Bak de rest van de champignons even mee. Giet er de passata bij en kruid met peper, zout en een beetje chilivlokken en Provençaalse kruiden naar smaak. Laat de saus al kokend een beetje indikken.
  7. Verwarm de oven voor op 180C
  8. Leg een lasagneblad op een bord of snijplank en leg aan 1 korte kant een overvolle lepel spinazie-ricottamengsel. Rol op als een pannenkoek. Duw met je vinger nog wat extra mengsel in de cannelloni. Leg in de ovenschaal en herhaal met de andere bladen.
  9. Overgiet de cannelloni's met de tomatensaus en verdeel er de rest van het ricottamengsel over.
  10. Zet ongeveer 10 minuutjes in de oven
  11. Schep de rolletjes een voor een op een bord. Smakelijk
OPMERKINGEN
  •  ik doe hier alles in 1 pot. Je kan ook meerdere potten gebruiken maar dat is moeilijker en geeft meer afwas. Ook als je een vaatwasmachine hebt is het beter niet teveel vuil te maken. Dan is de machine minder snel vol en moet ze minder draaien. Alles wordt uiteindelijk toch terug heet in de oven. Als je in de volgorde lasagne - spinazie - tomatensaus werkt moetje de pot tussendoor niet uitwassen.
  • natuurlijk kan je het loof van de radijsjes ook vervangen door extra spinazie
  • de koolrabi had ik nog liggen maar die kan je weglaten.
  • Voeg groenten die je nog hebt liggen toe aan het spinazie mengsel: verlepte blaadjes sla, een restje wortelen, een halve paprika, een stukje courgette,...
  • Als je geen zin/tijd hebt om te koken is dit geen goed recept ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...