dinsdag 12 mei 2015

Een ramp

Gisteren was het hier drama. Sta je lekker cannelloni te maken en bedenk je dat je best ineens een brood bakt. Cannelloni uit de oven, brood erin. Valt ineens de elektriciteit uit. Hop naar beneden, differentieel terug aangezet, terug naar boven om verder te eten, valt de elektriciteit weer uit.  Aangezien de oven het meeste verbruikt die maar uitgetrokken, differentieel terug opgezet en verder gegeten. Na het eten gecontroleerd welke apparaten nog aanstonden, alles uitgezet en de oven weer ingestoken. Hopla, terug alles weg. Duidelijk: de oven heeft het begeven. Nu gebruik ik mijn niet zo zuinige oven best wel vel dus als die wegvalt, wat dan? Hoe moet ik dan brood, koekjes en cake bakken? Wat met mijn planning voor gepofte aardappelen? Hoe moet ik dan bepaalde gerechten terug opwarmen?

Kortom, een oven zou ik echt missen. Gelukkig hebben we nog ergens een oude combi-oven tussen vriendje zijn uitzet zitten maar meer als pizza bakken kan die niet echt. Een nieuwe oven kopen is dus de boodschap maar welke?
  • er is geen mogelijkheid om een oven in te bouwen
  • Hij moet zuinig zijn
  • En wat als we binnen 2 jaar een huis kopen met nog een goede geïnstalleerde keuken (OK, misschien is dat niet echt realistisch maar toch). 
  • Ik heb al nagedacht over een Wonderpan maar hoe maak je dan pizza of koekjes?
Wordt ongetwijfeld vervolgd maar bakrecepten zullen er zo direct niet verschijnen.

Iemand goede tips? .......


1 opmerking:

  1. Wat vervelend dat je oven het begeeft! Ik heb destijds een prima oven op Marktplaats gekocht. Hij bleek nog nooit gebruikt te zijn! Hoop dat je gauw iets vindt. groetjes, Marjon

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...