zondag 27 oktober 2013

Hoe overleef ik de crisis + give away

Sinds ik met de bus naar mijn werk ga heb ik veel meer tijd om te lezen. Hoe overleef ik de crisis van Kath Kelly bijvoorbeeld.

Deze vrouw woont en werkt in Bristol en wil haar broer die gaat trouwen een mooi cadeau geven. Daarom besluit ze een jaar lang van 1 pond per dag te leven, alleen haar huur telt niet mee. (In het boek is dit vertaald naar 1 euro per dag terwijl het ongeveer 1,17 is). Het boek is verdeeld in 12 hoofdstukken, waarin ze een verslag geeft van elke maand.

Ik vond het wel een inspirerend boek waardoor je bewuster gaat omgaan met geld. Zo gaat ze met vrienden naar gratis evenementen (waar al dan niet gratis drankjes en hapjes zijn), i.p.v. op cafe te gaan. Ze internet in de bibliotheek, vraagt gratis staaltjes aan, organiseert picknicks met haar vrienden. Ze bezoekt rommelmarkten, ze maakt haar eigen kerstkaartjes en speelt ook zelf de postbode. Ze gaat wildkamperen en gaat vrijwilligerswerk doen en ze doet alles te voet, met de fiets of liftend.

Sommige ideeën vind ik wel interessant zoals de gratis evenementen. Alleen is Limburg Bristol niet en vind ik toch niet elke week iets. Sinds ik het boek gelezen heb ben ik ook bewuster voor prijzen. Een koffie voor 2 euro, een biertje voor 3? Beetje belachelijk.


Zij lift veel en dat is voor mij toch niet echt een optie. Ik was 12 in 1996. Ik heb hier in België de opsporingsberichten van Julie, Melissa, Ann,Eefje,... gezien en gehoord hoe het afgelopen is. Het NOOIT LIFTEN is er net iets te hard ingesijpeld.

Ik vind het ook wel allemaal een beetje extreem. Een budget is goed maar 8,19 euro per week is wel heel weinig. Zelfs voor eten alleen. Maar af en toe stilstaan bij mijn uitgaven kan zeker geen kwaad.

De Give-away
Ik ben niet iemand die alles bijhoudt dus verloot ik dit boek onder geïnteresseerde. Het is 1x gelezen en eigenlijk nog helemaal nieuw want ik zorg goed voor mijn boeken.
Wil je dit boek graag krijgen? Laat hieronder dan een reactie achter. De winnaar wordt uitgeloot en bekend gemaakt op zondag 3 november.

8 opmerkingen:

 1. Ik kwam toevallig via jou gastblog op Eet goed, Voel je goed bij deze blog terecht. Het lijkt me een leuk boek, maar zo extreem als 8 euro per week zou ik niet kunnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke blog had je op eetgoed... het boekje waar je hier over schrijft heb ik ook gelezen, ik vond sommige dingen ook wat extreem maar heb dr ook leuke tips uitgehaald. Zowiezo erg vermakelijk boek. Leuk om je blog te lezen, dat ga ik vaker doen :-) grt fiona

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog had je op eetgoed... het boekje waar je hier over schrijft heb ik ook gelezen, ik vond sommige dingen ook wat extreem maar heb dr ook leuke tips uitgehaald. Zowiezo erg vermakelijk boek. Leuk om je blog te lezen, dat ga ik vaker doen :-) grt fiona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me een interessant boek! Leuk dat je er een give away van maakt! Zou 't graag een keertje lezen! Misschien kan ik 't dan ook wel weer verloten ;)
  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt me wel een interessant boek om een keer te lezen :)
  Als ik het win zal ik het ook weer doorgeven aan iemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via eet goed voel je goed bij jou terecht gekomen. Leuk stukje en weer even duidelijk onderstreept hoe de (reclame)wereld in elkaar zit. Het boek lijkt me een goede aanvulling voor meer bewustwording en ook ik zal het na het eventuele lezen verder de wereld in "slingeren".

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo te lezen zeer leuk boek!Zou ik zeker willen lezen en nog veel liever erna aan mijn dochters door geven ze zouden in deze tijden alleen maar goed kunnen mee varen!en dan nog vriendinnen ook:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschien kan ik nog meedoen? Het is hard nodig om te gaan bezuinigen en dit lijkt me een ideaal boek om me hiermee te helpen! Groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...