dinsdag 5 mei 2015

Gekiemde kikkererwten

Kiemen: weer iets leuk waar ik mee aan het experimenteren ben. Een eerst experiment dat direct goed resultaat gaf waren kikkererwten. Buiten dat kiemen heel gezond zijn heb je hier het bijkomende voordeel dat je gedroogde peulvruchten kunt gebruiken zonder ze eerst te koken. Zo spaar je weer energie uit.
Kiemen duurt een paar daagjes maar eigenlijk heb je er amper werk aan. Je moet er natuurlijk wel aan denken.

Wat heb je nodig?
  • gedroogde kikkererwten
  • 2 glazen potjes
  • een elastiek
  • een neteldoek, stukje tule of gewoon een zakdoek.
  1. Doe de kikkererwten in een pot en laat ze een nacht in water weken.
  2. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Doe ze terug in de pot en sluit af met de doek.Zet vast met een elastiek. Zet de pot schuin op een andere glazen pot zodat het overtollige vocht weg kan (zie foto).
  3. Vuldepot elke avond met water,laat een minuutje staan en giet terug af.Zet opnieuw schuin op een andere pot.
  4. Herhaal dit een dag of 2. Je ziet nu scheutjes aan de kikkererwten komen.
  5. Als de kikkererwten goed zijn (bij mij 5 dagen denk ik). Zet je ze in een proper potje in de koelkast.Je kan ze nu gewoon gebruiken. Bijvoorbeeld in een salade of hummus.
 Op dezelfde manier kan je andere peulvruchten (bonen, linzen,..) kiemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...