maandag 4 mei 2015

Honingpudding

Voor de verandering eens geen veganistisch dessert. Voornamelijk omdat vriendje (nog) niet wil overstappen op plantaardige melk. Hij drinkt amper melk maar zo af en toe beland er toch een bus melk in de koelkast en als die dan niet opgaat moet ik er maar mee aan de slag want slecht laten worden is zonde. Dus werd er pudding mee gemaakt. Het doel was vanillepudding, vriendje koos voor honing als zoetmiddel. Het vanille-extract proef je helemaal niet in het resultaat, de honing des te meer. Vandaar de naamsverandering in honingpudding (of honingvla volgens vriendje).

Voor 4 porties
 • 500ml melk
 • 1 volle eetlepel arrowroot
 • 2 volle lepels honing
 1. Doe en klein beetje melk in een schaaltje (ongeveer 3 lepels) en doe de rest in een kookpot en zet op een zacht vuurtje. 
 2. Roer er de honing bij en breng onder regelmatig roeren aan de kook (zorg dat de melk niet aanbrandt).
 3. Roer ondertussen de arrowroot door het schaaltje met melk. De arrowroot moet opgelost zijn.
 4. Als de melk kookt zet je het vuur heel zacht.Roer het arrowrootpapje door de kokende melk en laat al roerend nog een minuut of 2 meekoken.Je ziet het nu goed indikken.
 5. Haal de pot van het vuur en verdeel de pudding over 4 schaaltjes. 
 6. Eet warm of koud.
 OPMERKINGEN
 • Volgens mij lukt dit net zo goed met sojamelk en agave. Al is het dan geen honingpudding meer.
 • Ik had er ook nog een lepel vanille-extract doorgedaan maar die smaak je helemaal niet en kan dus net zo goed weggelaten worden.
 • Pudding uit de winkel (of de pakken van imperiaal) zijn vaak heel geel. Dit is kleurstof.Dat zit erhier natuurlijk niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...