woensdag 7 maart 2018

Review: Sojasaus van Fair trade original

Als wereldwinkelvrijwilliger moet ik toch af en toe fair trade producten promoten. Vooral omdat er een aantal echt leuke producten tussen zitten. Alle producten uit de Oxfam wereldwinkel zijn natuurlijk fair trade maar daar bovenop zijn veel producten ook nog eens biologisch, zoals deze sojasaus.

Wat zit er in?
De sojasaus van Fair trade original heeft slechts 4 ingrediënten: water, sojabonen, bruine rijst en zout. de sojabonen en rijst zijn fair trade. In veel sojasauzen uit de supermarkt zit tarwe. In die uit de wereldwinkel niet. De saus is dus glutenvrij, niet dat ik daar op let. En natuurlijk ook veganistisch, suikervrij en e-nummervrij.

Wat kost het?
Een flesje van 200ml kost €2,55 in een wereldwinkel. Ik heb de flesjes ook al in AH's gezien en normaal mogen ze die niet onder de wereldwinkelprijs verkopen. Het is duidelijk niet de goedkoopste sojasaus die je kan vinden maar uiteindelijk betaal je een eerlijke prijs. En als je de prijs vergelijkt met andere biologische sojasaus zit hij juist in een goedkoper segment.

Hoe gebruik je het?
Zoals elke andere sojasaus. Als smaakmaker bij het wokken, in pindasaus, om tofu in te marineren, bij sushi,...

Hoe smaakt hij?
Omdat er geen suiker inzit smaakt hij minder zoet als sommige andere sojasauzen. Hij smaakt vrij zout maar als je daarnaar kookt, en dus geen extra zout toevoegd in je bereiding is dat geen probleem.  Voor de rest ben ik geen sojasauskenner. Hij is lekker, punt.

Conclusie
Aangezien het biologisch, fair trade, rotzooivrij, lekker en betaalbaar is gebruik ik standaard deze sojasaus.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...