donderdag 14 mei 2015

Radijzenspread

Lekker bruin brood met platte kaas (kwark voor onze Noorderburen) met radijsjes en watpper en zout. Heerlijke toch? Maar hoe doe je dat als je minder zuivel wil eten? je maakt gewoon ander lekker broodbeleg met radijsjes. Even makkelijk, even lekker maar duurzamer.
Het resultaat is een lekkere picknicklunch.

Voor 2 porties
  • een halve bussel radijsjes met een beetje groen
  • 100gr tofu
  • peper en zout
  • scheutje citroensap
  • beetje gedroogde dille
  • enkele schijfjes komkommer (optioneel natuurlijk)
  • brood naar keuze (4 grote boterhammen)
  1. Laat de tofu goed uitlekken in een vergiet
  2. Was de radijsjes. Ik liet er een kort stukje groen aanzitten. De bladen verwerk ik in andere gerechten)
  3. Doe de tofu, de radijsjes, een beetje kruiden en citroensap in de hakmolen en draai tot een mooie massa waar nog stukjes inzitten.Proef en kruid eventueel bij
  4. Besmeer het brood met de spread en werk af met schijfjes komkommer en gedroogde (of verse natuurlijk) dille
OPMERKING
  • Geen zelfgebakken brood deze keer omdat de oven kapot is. 
  • Heel lekker met roggebrood maar ander brood kan ook
  • Je kan dit ook een dag bewaren in de koelkast, langer misschien ook maar heb ik zelf niet geprobeerd ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...