zaterdag 6 juli 2013

Overnight oats met perzik

Gezond eten betekent vaak dat je meer bezig bent met koken, wat ik niet erg vind. (zeker nu ik vakantie heb). Maar het betekent ook dat je veel meer afwas hebt, waar ik een hekel aan heb. Op zich doet vriendje de helft van de tijd de afwas maar ja, die is op weekend. Samen de afwas doen zit er bij ons niet echt in want ik vind dat vriendje teveel water verspilt dus dan krijgen we ruzie ;-)

Afwas vriendelijke recepten dus.
Zo vind ik havermoutpap een lekker ontbijt maar dan kan je nadien een pot staan schrobben. Nu kwam ik op internet op verschillende sites het idee van overnight oats tegen. Koude havermoutpap dus, waar geen kookpot aan te pas komt. Direct een receptje bedacht met wat ik allemaal in huis had. Op zich zag het er vanmorgen niet echt uit, daarom geen foto.  Maar het was superlekker en voor herhaling vatbaar.

Nodig voor 1 persoon
 • 50gr plattekaas
 • 150ml melk
 • 30gr havermout
 • 1 perzik
 • 40gr dadels (gewogen met pit)
 • beetje kaneel

De perzik en de dadels ontpitten en in stukjes snijden. Alles in een potje met een deksel doen goed roeren en een nachtje in de koelkast zetten. 's Morgens gewoon koelkast open, potje eruit, deksel eraf, lepel erin en smullen maar.

Ik denk dat ik dit recept veel ga gebruiken als ik terug aan het werk ben omdat je dan 's morgens geen tijd verliest. Maar nu ga ik mijn ebookreader en een fles water nemen en ergens lekker buiten in de schaduw zitten. 

2 opmerkingen:

 1. Hoi, via je reactie op Voedzo.nl kwam ik op jouw site terecht. Goed bezig, lees ik! Ik kan me zo voorstellen dat het schrijven van blogjes een goede extra motivator voor je zou kunnen zijn? Ik vind ze in ieder geval leuk om te lezen en ook herkenbaar. Ik eet inmiddels 1,5 jaar geen suiker en chemische toevoegingen meer en herken veel van de dingen die je schrijft uit mijn eerste weken. Zelf vond ik het super helpend dat er heel veel informatieve websites zijn over gezonde voeding!
  Het viel me in dit blogverhaal op dat je kiest voor magere zuivel. Ik heb zelf het afgelopen jaar geleerd dat voedsel minder gezond en voedzaam wordt naarmate het meer bewerkt is. Ook heb ik geleerd dat vet niet per se ongezond is. We hebben gewoon vet nodig. Belangrijk is echter wel om te kijken wat voor soort vet je eet, maar dat is dan vraag 2. Dat vet niet per se ongezond is was hoe dan ook een hele eye opener... Om deze twee redenen kies ik zelf juist altijd voor volle zuivelproducten. Een paar leestips over gezonde vetten en onbewerkt eten:
  http://voedzo.nl/gezond-eten/het-verschil-tussen-margarine-roomboter-en-kokosolie/
  http://voedzo.nl/dieet-2/gezond-slank-zonder-stress-en-getel/
  Heel veel succes & geniet er vooral ook van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je reactie. Misschien heb je wel gelijk wat zuivel betreft. Misschien moet ik dat toch eens veranderen. Zou ook handig zijn omdat mijn vriend niet van magere zuivel houdt.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...