donderdag 4 juli 2013

mokkamousse

Gisteren een lekker dessertje gemaakt. Eigenlijk zou ik dat moeten afleren maar ik ben zo gewoon aaneen dessert na de maaltijd. Mama maakte vroeger elke dag een dessert, gaande van fruitsalade met suiker  tot megapotten  chocolademousse. Ik heb dit overgenomen. Alleen had k niet zoveel tijd als zij en vond ik voor 1 persoon dessert maken teveel werk. Dus toen kwamen de puddingkjes, chocomousse, gebakjes uit de winkel. Maar dat is nu gedaan want daar zit teveel rotzooi in.

Dus  zelf aan de slag of anders geen dessert! Omdat ik eens ergens gelezen heb dat een maaltijd lekkerder is als je ze mooi presenteert en een leuke naam geeft kwam ik met de mokkamousse. De kopjes zijn van die kleine espressokopjes die ik ooit gekregen heb en eigenlijk nooit gebruik.
Mokkamouse
Nodig voor  porties:
 • 200 gr magere plattekaas (kwark)
 • een heel klein beetje oploskoffiekorreltjes (ik had 3gram en dat was eigenlijk veel teveel)
 • 1 gram pure chocolade (in schilfertjes. Ik laat mijn vriend regelmatig een stuk chocolade schilferen zodat ik altijd wat bij de hand heb)
 • een klein beetje melk (bij mij was dat 20ml ofzo)
Bereiding
 1. doe de plattekaas in een kom en doe er de oploskoffie bij
 2. doe er een klein beetje melk bij zodat de koffie oplost.
 3. Alles onder elkaar roeren
 4. dan de chocolade er door roeren
 5. en mooi serveren
Je kan dit direct eten of nog even in de koelkast laten staan. Mijn vriend die zo gewend is aan zoet heeft er toch nog wat suiker doorgeroerd. Maar vond het toch ook voor herhaling vatbaar maar dan met wat minder koffie.  


1 opmerking:

 1. Klinkt heerlijk. Ga ik vandaag nog proberen te maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...