woensdag 24 juli 2013

Vegetarische ratatouille

Dit is een klassieker ondermijn recepten. De eerste keer dat ik zelf echt gekookt heb was de basisversie van dit recept. Toen deed ik er nog heel lang over en was het nog goed een recept volgen.Ondertussen gaat het veel vlotter en maak ik het elke keer ook iets anders. Maar het blijft lekker. Ik eet het eigenlijk altijd met couscous. Deze keer had ik de couscous gekruid met gember en dat smaakte er heerlijk bij.


Nodig voor 4 personen
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 (gele) paprika
  • 1 aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 3 wortels
  • 1 blik kikkererwten (240gr)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 lepel olijfolie
  • 1 lepel harissa
  • 2 Spaanse pepertjes (rode)
  • 1 lepel kaneel
  • 1 lepel paprikapoeder
  • 2 lepels ras el hanout

 
    1. Verwarm de olie in een grote pot en bak er de ui, pepers en knoflook in. Doe er alle kruiden  en de harissa bij. Roer goed. 
    2. Schil ondertussen de wortels en snij in blokjes.Doe in de pot. Roer
    3. Was en snij de courgette in blokjes. Doe in de pot.Roer
    4. Doe hetzelfde met de aubergine.
    5. Open de kikkererwten en laat uitlekken.
    6. Roer de kikererwten bij in de pot.
    7. Doe er dan de gepelde tomaten bij en steek ze wat kapot met een houten lepel ( Je kan ook tomatenblokjes uit blik gebruiken maar gewone gepelde tomaten zijn bij de meeste winkels goedkoper)
    8. Doe het deksel op de pot en laat minstens 20min.sudderen op een laag vuurtje. Af en toe roeren.
    9. Proef eens en kruid eventueel bij. Serveer met couscous (of andere granen)

    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen

    Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...