woensdag 24 juli 2013

Groene kipsalade

Ik vroeg gisterenmorgen aan vriendje wat hij graag wou eten en zijn antwoord was: Lasagne. Sorry dat ging het niet worden want ik vind het iets te warm om ook nog een oven op te zetten. Toen vertelde hij dat hij ooit eens een lekker kipsalade gegeten had. "Wat zat er dan in?" vroeg ik. Waarop hij antwoorden: "Ik denk kip en rucola en zongedroogde tomaatjes en honing."

Een salade vond ik wel een goed idee dus ging ik een lekker recept bedenken en verbazingwekkend genoeg vond hij het nog lekker ook.
Deze foto is gemaakt net voor we gingen bijscheppen, het was dus eerst veel meer maar dat was hier op.


Voor 2  personen
  • 275gr kipfilet
  • 1 kleine courgette
  • 50gr rucola
  • 10gr pijnboompitten
  • 30gr zongedroogde tomaten (mijn waren met olie)
  • 50gr volkoren pasta 
  • olijfolie
  • 1 lepel citroensap
  • 1 koffielepel honing
  • 1 koffielepel mosterd (lekker pittige)
  • Peper, zout, Provençaalse kruiden.

  1. Snij de kip in reepjes en doe in een afsluitbaar bakje. Giet er een lepel olijfolie bij een beetje peper en en goede scheut Provençaalse kruiden. Meng goed. Doe het doosje dicht en zet minstens een uur in de koelkast
  2. was de courgette en snij het puntje eraf. Snij de courgette in reepjes. bestrooi ze royaal met zout en leg ze in een vergiet zodat het water er uit loopt.
  3. Zet water op voor de pasta en kook de pasta op de normale manier
  4. meng ondertussen het citroensap met de mosterd en honing en doe er een beetje olijfolie bij. (ongeveer 2 koffielepels). Meng opnieuw en zet de dressing in de koelkast
  5. Snij de gedroogde tomaten in stukjes
  6. Neem een grillpan (of gewone pan maar k ben gek op mijn grillpan) en bak de pijnboompitten hierin (zonder olie) tot ze bruin zijn. Haal uit de pan
  7. bedek de bodem van de pan met courgetteschijfjes (als je geen grillpan gebruikt kan het zijn dat je nog wat olijfolie moet toevoegen). draai de courgetteschijfjes om en haal uit de pan als ze gebakken zijn. Doe hetzelfde met de rest van de courgette 
  8. Doe een beetje olie in de pan (nog altijd dezelfde grillpan, zo heb je weinig afwas) en bak de stukjes kip hierin.Kruid eventueel nog bij met peper.
  9. Snij de gebakken courgetteschijfjes in reepjes. 
  10. Als alles een beetje afgekoeld is (gebeurt dat bij een temperatuur van 30C?) alle ingrediënten (behalve de dressing)  voorzichtig onder elkaar mengen.
  11. Laat een uurtje in de koelkast staan. Doe dan op 2 borden en zet de dressing apart op tafel. Smakelijk
Het lijkt misschien weinig voor 2 mensen maar het was echt wel genoeg. Kan ook wel zijn omdat het te
warm was om veel te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...