woensdag 20 november 2013

Groentestoofpotje met kip

Een heerlijk gerecht op koude dagen, een echte winterwarmer. Het is wel eventjes werk maar een ideale maaltijd om voor 2 dagen te maken of in te vriezen. En je moet maar 1 kookpot afwassen. Een ander voordeel is dat je er alle mogelijke groente kan bijdoen om zo die halve selder, restje pompoen,laatste wortel,... op te maken





Voor 4 a 6 porties
  • 400gr kipfilet
  • 450gr aardappelen
  • 1 grote prei (wit gedeelte)
  • 1 venkel
  • 2 kleine uien (of 1 kleine)
  • 2 teentjes look
  • Ongeveer 350gr wortelen
  • Ongeveer 350gr pompoen
  • zout, peper, nootmuskaat naar smaak
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • groene kruiden naar keuze: peterselie,bieslook,...
  • olie
  1. Snij de kipfilet in blokjes
  2. Pel de ui en look.Snipper de look en snij de ui in stukjes
  3. Was de prei. Snij in de lengte in 4 en dan in stukjes 
  4. Verhit wat olie in een grote pot.
  5. bruin hier de kip lichtjes in
  6. Doe de ui, look en prei erbijen roer regelmatig
  7. schil ondertussen de wortelen, snij in blokjes en voeg toe en roer
  8. Doe hetzelfde met de pompoen, de aardappelen en de venkel
  9. Giet er ongeveer een halve liter water bij todat ongeveer 3/4de onder water staat
  10. Voeg kruiden naar smaak toe 
  11. Dek af en laat 30 minuutjes op een zacht vuurtje staan
  12. Doe het deksel eraf en laat nog 10 minuutjes pruttelen
  13. Klaar.
Opmerkingen
  • Een collega vertelde overlaatst dat ze altijd zoveel aardappelen moest weggooien omdat er  scheuten aan kwamen. Gelukkig kon ik haar vertellen dat dit niet nodig is. Die aardappelen zijn nog perfect bruikbaar, gewoon schillen en eventuele plekjes wegsnijden
  • Voor een vegetarische variant kan je gewoon de kip weglaten en wat extra groente toevoegen
  • Als je het graag wat romiger hebt kan je tijdens de laatste 10minuten ook kruidenkaas of gewone roomkaas toevoegen
  • Ik gebruik nooit een knoflookpers omdat ik dat teveel afwas vind maar als je niet graag look fijn snijdt kan je dat altijd doen natuurlijk
  • De pluisjes die aan venkel zitten  kan je ook gewoon gebruiken. En het groen van de prei kan je nog schoonmaken en invriezen voor als je nog eens soep maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...