donderdag 28 november 2013

rundvleescurry

Heerlijk pittig gerechtje dat snel klaar is. Ik heb dit gerecht gemaakt met restjes die in de diepvries lagen en wat ik zoal in huis vond. Dit kan ook gemakkelijk heropgewarmd worden in de pan en dit is dus handig voor morgen als vriendje zelf voor zijn eten moet zorgen. 



Voor 3 porties
  • 2 grote biefstukken
  • 2 rode paprika's
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 90 gr rijst
  • 80gr santen + 200ml kokend water (kan ook vervangen worden door kokosmelk)
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • kokosolie (of andere)
  1. Meng de santen met het kokend water en roer tot kokosmelk
  2. kook de rijst top de normale manier
  3. Pel de ui en de knoflook en snipper. Snij het pepertje fijn (ik doe dit met zaadjes maar dat moet je zelf kiezen)
  4. Schil de wortel en snij fijn. Snij de paprika in blokjes
  5. verhit wat olie in een grote pan. fruit de look, ui en pepertje en voeg er de koriander bij
  6. Voeg dan de wortelen toe en bak even mee.
  7. voeg dan de paprika toe
  8.  snij de biefstuk in kleine blokjes
  9. voeg toe en bak kort
  10. voeg de kokosmelk toe en laat even pruttelen.
  11. roer de rijst er doorheen en serveer.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...