vrijdag 22 november 2013

chokomelk

Ik had van de bountycake nog chocolademelk over dus ik maakte er deze superlekkere maar supermachtige chokomelk van (als in chocolade en kokos). Een ideaal opkikkertje. En het is vrijdag dus dan mag het ;-)
Als de kokosmelk al heet is en je roert goed brandt de chocolade niet aan. Liever op veilig spelen? Doet het pannetje dan in een iets grotere pot met water (a bain marie) maar dit duurt langer. Het warm water kan je nadien  wel gebruiken om het pannetje om te spoelen






Voor 2 kopjes

  • 250ml kokosmelk
  • 50gr pure chocolade (85%, 0,95EUR voor 125gr in de Aldi in NL)
  • een beetje water
  1. Verwarm de kokosmelk op een klein vuurtje en voeg eventueel wat water toe.
  2. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe onder voortdurend roeren
  3. Laat op het vuur staan tot het net niet kookt. Roer voldoende, zeker in de randjes
  4. Klaar
Wat doe jij met restjes kokosmelk?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...