zondag 31 augustus 2014

Gevulde paprika

Gisteren had vriendje rijst gekookt en was er natuurlijk veel te veel. Ook was er nog pompoen over maar hadden we ook lekkere verse paprika's in huis. Tijd voor gevulde paprika dus, maar wel zonder gehakt.


Voor 2 personen
  • 2 kleine rode paprika's
  • 1/4de pompoen
  • een handje spliterwten
  • 1/2de rode ui
  • 1 eentje knoflook
  • 1 rood pepertje
  • gekookte rijst naar keuze
  • olie
  • peper en zout
  • kerriepoeder
  1. Week de spliterwten een uurtje in water
  2. Verwarm de oven voor op 200C
  3.  Kook de spliterwten tot ze gaar zijn en giet af
  4. Snipper de ui, het pepertje en de knoflook
  5. Snij de pompoen in kleine blokjes
  6. Verhit olie in een pan en fruit de ui, de look en het pepertje.Kruid met wat kerriepoeder
  7. Voeg de pompoenstukjes toe en laat zachtjes meebakken
  8. Snij ondertussen een hoedje van de paprika's en verwijder de zaadjes. Zet ze op een ovenbestendige schaal of bord
  9. Voeg de gekookte erwten en rijst toe en laat nog een paar minuten bakken met een deksel op de pan
  10. Kruid af met peper en zout
  11. Vul de paprika's met het pompoenmengsel, zet het hoedje er terug open zet ongeveer 15 minuten in de oven (tot de paprika wat zacht is maar nog niet verbrand). Houd ondertussen de rest van het pompoenmengsel warm
  12. Serveer de paprika met extra pompoenmengsel en eventueel wat rauwkost.
OPMERKINGEN
  • Natuurlijk was er nog rijst over (venten eh) maar daar heb ik rijstmelk van gemaakt die wel een beetje geel zag omdat de rijst met kerrie was gekookt. 
  • Spliterwten kan je ook vervangen door linzen ofzo

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...