zaterdag 30 augustus 2014

Pompoenpotje met gele rijst

Vandaag was niet zo'n goede dag. Veel hoofdpijn. Dus ging vriendje voor me zorgen. Hij heeft zijn eerste veganistisch maaltijd gemaakt. Ik zat erbij en keek ernaar, en gaf vooral veel aanwijzingen. Want dit stond sowiso op de planning. Volgens hem de lekkerste veganistische maaltijd ook maar dat is natuurlijk overdreven.

Voor 2 personen
  • 1 rode paprika
  • 1 preiwit
  • 1 ui
  • 2 romatomaatjes
  • 1/4 van een kleine pompoen
  • ongeveer 40gr santen
  • genoeg kokosolie
  • 2 theelepels garam masala
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • Rijst naar keuze + kerriepoeder
  1. Kook de rijst gaar met een snuf kerriepoeder (voor de kleur) 
  2. Snipper de ui, snij de prei in ringen, de tomaten en de paprika in blokjes (houd eventueel watpaprika apart voor versiering)
  3. Schil de pompoen en verwijder de pitjes. Snij in blokjes
  4. Verhit olie in een hete pan en bak de pompoen aan
  5. Doe er na ongeveer 2 minuutjes de uitjes en garam masala bij. Roer en zet het vuur lager
  6. Voeg de prei en de paprika toe. En eventueel nog wat olie. Laat bakken en roer reglematig
  7. Doe na 5minuten de tomaat en de santen erbij.
  8. Wacht tot de santen gesmolten is en roer regelmatig.
  9. Serveer het pompoenpotje met de gele rijst

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...