zaterdag 2 augustus 2014

Hartige ontbijtpannekoekjes

Al de eerste ochtend kom ik erachter dat ik bloem in plaats van meel bij. Pannenkoekjes met enkel speltbloem lijkt me niet zo voedzaam. Dan maar wat muesli erdoor lekker en gezond ;-) Omdat het een hartig gercht ging worden heb ik de rozijnen er wel uit gehaald. Dat was niet echt moeilijk



Voor 2 porties
  • 5 volle lepels speltbloem
  • 5 lepels muesli (met de rozijnen er eventueel uit)
  • 1 kopje (plantaardige) melk (senseoformaat)
  • 1 ei
  • 1 koffielepel (wijnsteenzuur)bakpoeder
  • 1 tomaat
  • 1 lente uitje
  • 5cm komkommer (optioneel, dit was een restje)
  • restjes geraspte kaas (was hier parmezaan en een snede gouda)
  • peper
  • zout
  • Provençaalse kruiden
  • olie
  1. Snij de lente ui, tomaat en komkommer in kleine blokjes
  2. Meng de bloem met het bakpoeder
  3. Roer er de andere ingrediënten door
  4. Verhit olie in een pan en smeer uit met een beetje keukenpapier
  5. Doe deeg in de pan en bak zoals een pannenkoek
  6. Serveer lekker warm


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...