dinsdag 19 augustus 2014

Rommelpotje

Er zijn van die groenten die we associëren met rauwkost: Sla bijvoorbeeld en komkommer. Maar wat doe je als je teveel sla hebt en geen zin in een salade? Je maakt er iets lekkers mee. De sla en de komkommer moesten op en de andere dingen had ik nu eenmaal nog in huis. Een rommel potje is ideaal om je restjes op te werken.je kan er ook makkelijk vlees of vis in verwerken maar ik ging voor vegan.


Voor 2 personen
  • 60gr gedroogde kikkererwten
  • 3 aardappels
  • 1 prei
  • een halve komkommer
  • een halve krop sla
  • een halve ui
  • een teentje look
  • een groen pepertje
  • 1 lepel currypoeder (kerrie voor de Nederlanders)
  • een beetje paprikapoeder
  • peper en zout
  • rijstolie
  1. Week de kikkererwten voor minstens 8 uur (hoe langer ze geweekt zijn, hoe korter de kooktijd)
  2. Kook ze gaar.
  3. Schil de aardappels en snij in stukjes. Voeg 10minuten voor einde toe aan de kikkererwten en giet af.
  4. Snipper de ui,look en pepertje
  5. Snij de prei in halve ringen
  6. Snij de komkommer in blokjes en de sla in reepjes
  7. Verhit olie in een grote pan of wok en fruit de ui, look en pepertje. Voeg de helft van de kruiden toe
  8. Voeg de prei toe en bak even mee.Roer er dan de aardappel en kikkererwten bij
  9. Roer er tenslotte de sla en komkommer aan toe. 
  10. Laat een 8tlminuten bakken op een gemiddeld vuur. Eventueel kan je een glas water toevoegen.
  11. Kruid nog af met de rest van de kruiden en wat peper en zout
  12. Klaar. 
 OPMERKINGEN
  • je kan beter meer kikkererwten in 1 keer koken en dan bijvoorbeeld hummus maken met de rest
  • Varieer zoveel je wil. Dit is ideaal om kliekjes op te werken. 
  • Heb je nog restjes rijst of pasta staan? Laat de aardappelen dan weg. Of eet geroosterd (oud) brood bij dit potje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...