donderdag 8 augustus 2013

Gezonde tomaat-garnaal

In de zomer eet ik wel eens graag tomaat crevette,ook bekend als tomaat garnaal. Sommige klassiekers blijven nu een maal lekker.  Vriendje eet geen garnalen. Dus had ik dit als lunch gemaakt met wat roggebrood en salade erbij. En ik heb nu nog een tomaat voor morgen staan.  Normaal zit er in tomaat crevette mayonaise of cocktailsaus en daar zit vaak suiker in. En ik vind dat ook een te overheersende smaak hebben.





Voor 2 porties
  • 2 tomaten
  • 50gr roze garnalen
  • een halve ui
  • zout en peper
  1. Was de tomaten. Snij het hoedje eraf (en eventueel de groene kern). 
  2. Hol de tomaat uit met behulp van een lepeltje. Vang alles wat je eruit haalt op
  3. doe een beetje zou in de tomaat en zet ondersteboven.
  4. Pel de ui en snipper fijn. (De hoeveelheid ui is een beetje afhankelijk van de grootte van de tomaten.Ui mag niet overheersen)
  5. Doe de ui en garnalen bij de tomatenprut. kruid met peper (eventueel cayennepeper). Je kan het nat dat nog uit de tomaten gelopen is hier ook bijvoegen
  6. Vul de tomaten met het mengsel, zet het hoedje op de tomaten en zet eerst een half uurtje in de koelkast. Serveer met wat salade
Als je een verpakking van 100gr garnalen hebt kan je meer vulling maken en die naast de tomaten op het bord leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...