maandag 19 augustus 2013

Linzen-bulgur salade

Het was vandaag weer veggiedag en omdat ik geen fan ben van nepvlees heb ik  een linzensalade gemaakt. Ik denk dat vriendje er niet zot van was want hij heeft weinig gegeten en er was nog veel over. Maar ik denk dat het 2 normale porties zijn hoor.




Voor 2 grote porties
  • 100gr gedroogde linzen
  • 40gr bulgur
  • 1 tomaat
  • een halve (gele) courgette (of een hele als het winkelformaat is)
  • een halve rode paprika
  • scheutje olijfolie
  • (ijsberg)sla
  • 10 groene olijven
  • 2 pepertjes
  • peper en zout
  1. Doe de linzen in een pot met voldoende water en laat een paar uurtjes weken (is niet noodzakelijk maar alsze geweekt zijn zouden ze sneller gaar zijn waardoor je energie bespaart).
  2. Kook de linzen tot ze gaar zijn. Giet af en vang het kookvocht op
  3. Doe het kookvocht terug in de pot en kook de bulgur gaar (je kan ook vers water gebruiken)
  4. Snij ondertussen de courgete in de lengte in 4 en dan in schijfjes.
  5. Verwarm olijfolie in een pan en bak de curgettestukjes
  6. Was en snij alle groenten in gewenste grote
  7. Meng alles, kruid met peper en zout en laat afkoelen.
  8. Serveer met een dressing naar keuze of met een restje zelfgemaakte knoflooksaus (In de knoflooksaus zit ei dus dan is het niet meer vegan.)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...