dinsdag 1 april 2014

Steak met pepersaus

Mijn 7kg biologisch rundsvlees is dit weekend aangekomen. Het grootste deel ging direct de vriezer in maar 1 entrecote hebben we direct opgegeten. Nu ben ik nooit een biefstuklover geweest maar dit was lekker vlees dat tenminste niet krimpt in de pan. Vriendje is wel een echte steaketer en hij wou er graag pepersaus bij. Dan heb ik dat maar gemaakt. Super makkelijk en heel lekker.
De aardappelen zijn de hasselback aardappelen die ik gisteren al gepost had.
De salade is witloof, bloedsinaasappel, lijnzaadolie en citroensap.



Voor 2 porties
  • 1 grote entrecote
  • boter of olie
  • 1 dl room (kan ook bijvoorbeeld sojaroom)
  • 2 lepels gemengde peperbolletjes
  1. Smelt de boter en bak de steak naar smaak
  2. Haal de steak uit de pan, houd warm en zet het vuur klein.
  3. Doe de room bij het kookvocht en roer er de peperbolletjes door
  4. Breng al roerend aan de kook en laat ongeveer 1 minuutje koken
  5. Geniet van de steak, de pepersaus en de rest van de maaltijd ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...