donderdag 17 april 2014

Peer en gemberkoek project 1001

Het was weer tijd om te bakken en deze keer is het resultaat nog lekkerder dan anders. Weer heb ik een recept uit mijn bakbijbel rotzooivrij gemaakt. Ik koos voor nummer 173 Pear gingerbread omdat ik zowel peren als gember in huis had.



Voor een grote cakevorm (ongeveer 12 stuks)
  • 150gr kokosolie
  • 2 lepels perenstroop (of appelpeer) Ik gebruikte gewone Vrolingse stroop
  • 250gr speltmeel
  • 1 lepel wijnsteenzuurbakpoeder
  • 2 lepels bicarbonaat (zuiveringszout,baking soda,.... hoe je het ook noemt)
  • 150ml zelfgemaakte hazelnootmelk of eventueel andere melk
  • 1 lepel lijnzaad+ 3 lepels warm water
  • 3 kleine conference peren of 2 normale
  • 1 lepelgemberpoeder
  • 1stuk gember (ongeveer 2cm dik)
  1. Verwarm de oven voor op 160C
  2. Doe de kokosolie met de stroop in een ovenvaste kom en zet in de oven om te smelten
  3. Meng het lijnzaadmet het warme water en zet apart
  4. Meng het meel met het bakpoeder, de bicarbonaat en het gemberpoeder.
  5. Schil de gember en snij in hele fijne blokjes. Meng met het meel
  6. Meng het lijnzaadmengsel, de melk, de gesmolten kokosolie en stroop onder de bloem. 
  7. Schil de peren en snij in blokjes.Meng onder het deeg.
  8. Roer alles goed en doe in een cakevorm
  9. Bak ongeveer 20 minuten
  10. Laat afkoelen en smakelijk

2 opmerkingen:

  1. Kokosolie gebruiken voor cakebeslag, wat een goed idee! Is vast véél gezonder dan gewone boter. Ik kende het al wel voor op mijn boterham, maar zo ga ik het zeker ook eens gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik bak sinds ik rotzooivrij ben gaan leven eigenlijk altijd met kokosolie. Ik probeer zuivel te minderen en boter is echt makkelijk te vervangen. Op brood heb ik het nog nooit geprobeerd omdat ik boter nooit zo lekker vond maar misschien is kokosolie wel de moeite waard ;-)

      Verwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...