zondag 27 april 2014

Applestreusel cupcakes - project1001

Weer een experiment uit project 1001 gedaan, nummer 59 deze keer. Met beperkt succes. De bedoeling was om cupcakes te krijgen met een krokantkruimellaagje. De cupcakes zijn lekker maar het kruimellaagje is bijna helemaal verdwenen toen ik de cupcakes uit de vorm ging halen. (verdwenen is een groot woord, het viel van de cupcakes en het er terug opgooien was zinloos maar het zal morgen wel lekker zijn door mijn nachthaver met peer.) En de bedoeling was om ook mindere resultaten hier te posten.



Voor 7 cakejes
Voor de cakejes
  • 80gr volkorenspelt
  • 1 lepeltje wijnsteenzuurbakpoeder
  • 1 lepel lijnzaad + 3 lepels warm water
  • 25gr hazelnoten
  • 25gr kokosolie
  • 140gr appelpeermoes (of gewoon appelmoes)
  • 1 lepeltje baking soda
  • een lepeltje kaneel
  • een half lepeltje nootmuskaat
 Voor de topping
  • 25gr havermout
  • 25gr hazelnoten
  • 20gr kokosolie
  • Een snuf speculaaskruiden
Eerst maken we de topping
  1. Verwarm de oven al voor op 180c
  2. Doe de havermout en hazelnoten in de hakmachine
  3. Hak fijn
  4. Doe in een kom en roer er de speculaaskruiden door
  5. Doe de kokosolie in een paar stukjes en voeg bij de rest.
  6. Kneed met je vingertoppen tot je een soort kruimel krijgt
  7. Zet opzij
Nu maken we de cakejes
  1. Meng het lijnzaad met het warme water
  2. Zet de koksolie in de oven tot hij gesmolten is
  3. Plet de grote stukken in de appelpeermoes met een vork
  4. Meng de appelpeermoes met de baking soda  (het is normaal dat dit begint te 'leven', het sist misschien of schuimt,geen paniek)
  5. Meng het meel met het bakpoeder
  6. Hak de hazelnoten fijn en roer samen met de kaneel en nootmuskaat door het meel
  7. Roer er het lijnzaad en de kokosolie door
  8. Roer er als laatste de appelpeermoes door
  9. Verdeel het deeg over 7 muffinvormpjes
  10. Verdeel e topping over de cakejes
  11. Zet ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven
  12. Laat afkoelen
In het originele recept gebruikte men boter ipv kokosolie.Misschien dat de topping dan beter blijft. Hoewel de topping dus niet werd wat het moest zijn had ik wel lekkere cakejes. En er lag nog wel een deel van de topping op de cakejes waardoor  er wel een dun krokant laagje was.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...