maandag 31 maart 2014

Hasselback aardappelen met sinaasappel

Dit is een leuk aardappelreceptje. Ik kwam toevallig hasselback aardappelen tegen op het internet. Het zou iets Zweeds zijn en er wordt geraspte kaas bij gebruikt. Ik Vond het idee van de ingesneden aardappelen uit de oven wel lekker maar wou een zuivelvrije variant. Na wat geëxperimenteer en een exploderende ovenschaal heb ik uiteindelijk iets superlekker gevonden. Leuk bijgerechtje in plaats van frietjes, ovenfrietjes, of kroketten


Voor 2 porties
  • voldoende aardappelen (ik had 4 kleintjes maar we zijn niet zo'n aardappeleters)
  • 1 sinaasappel
  • 1 lepel agavesiroop (of honing maar dan is het niet vegan natuurlijk)
  • peper
  • ongeveer 2 lepels olijfolie
  1.  Verwarm de oven voor op 200C
  2. Schil de aardappelen, was ze en snij in 2
  3. Snij elke aardappel in dunne reepjes in (zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt)
  4. leg de aardappels in een metalen ovenschaal of grote bakvorm (geen glas ofzo want dat zou kunnen ontploffen in combinatie met de aardappelen) en giet er ongeveer 2 lepels olijfolie over
  5. gebruik een borsteltje om de aardappels in te smeren met de olijfolie en laat de rest van de olie in de ovenschaal liggen
  6. Zet 30 minuten in de oven
  7. Pers ondertussen de sinaasappel en doe het sap samen met de agavesiroop in een pannetje. Breng aan de kook.
  8. haal na de 30 minuten de aardappelen uit de oven en smeer ze in met het sinaasappelmengsel. 
  9. Zet nog 10minuutjes in de oven 
  10. Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...