zondag 13 april 2014

Pita anders en gezonder

Vriendje leert het nooit. Gaat hij boodschappen doen, komt hij terug met rotzooi (cola, koekjes, chips vol met e-nummers,...) meestal eet hij alles zelf op en dan is dat voor mij niet zo'n probleem. Maar nu waren er een tijd geleden pitabroodjes in de aanbieding en daar had hij wel zin in. Wat doe je daar dan mee? Weggooien is zonde. Ze lagen nu al een tijdje in de kast. Het was zondagavond, er was onverwachts een eter, de rijst die we gingen eten was te weinig voor 3. Dan maar de pitabroodjes aangebroken. Ik heb 1 broodje en vooral veel vulling gegeten.

Ik ben nog altijd van plan om zelf eens pitabroodjes te maken (zonder rotzooi in dan). En deze vulling is daarvoor geschikt. Maar je kan ook volkoren pitabroodjes kopen. Deze vulling is volgens mij ook lekker met zilvervliesrijst (wat oorspronkelijk de bedoeling was)of eventueel met zelfgemaakt naanbrood




Ik gebruik in dit recept mijn laatste blikje kokosmelk op. In de meeste blikjes zitten E-nummers. Ik heb al een aantal keren santen gebruik en vind dat persoonlijk de beste keuze. E-nummervrij, goedkoop, betere verpakking,... Maar dat laatste blikje kokosmelk moest toch ook opgebruikt worden. Weer wat meer plaats en minder rotzooi in mijn voorraadkast.
Als je E-nummervrije kokosmelk gebruikt is de vulling in ieder geval suikervrij en E-nummervrij.


 Voor 3 personen
  • 250gr a 300gr rundgehakt
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 2 teentjes look
  • 1 Spaans pepertje
  • een halve wittekool (dit was een kleine)
  • 200ml kokosmelk 
  • 1 lepel garam masala kruiden
  • kokosolie (of andere olie)
  1. Snipper de ui en de knoflook
  2. Snij het pepertje fijn (je kan de zaadjes verwijderen of niet, afhankelijk van wat je wil)
  3. Schil de wortels en snij in blokjes
  4. Snij de kool in reepjes
  5. Verhit een lepel kokosolie in een grote pan en voeg de ui, look, pepertje en garam masala toe. Roer en laat de ui fruiten.
  6. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  7. Voeg de wortelen toe  en bak enkele minuten mee
  8. Voeg de kool en de kokosmelk toe
  9. Dek af en laat 10minuten sudderen. Roer regelmatig
  10. Serveer met pitabroodjes, rijst, glasnoedels,...

2 opmerkingen:

  1. Als mijn man gaat winkelen komt hij ook altijd met 'rotzooi' thuis. Herkenbaar!
    Receptje lijkt me lekker, maar ik denk dat ik het dan ga maken met vegetarisch gehakt, want ik eet geen vlees. Dat zal ook wel lukken denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vegetarisch vlees zal inderdaad ook wel lekker zijn (hoewel ik dat zelf nog nooit gekocht heb). Of misschien gekookte linzen, dat gebruik ik soms als gehaktvervanger

      Verwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...