donderdag 22 mei 2014

Marsepeinijs

Toen ik voor het eerst amandelmelk maakte en proefde was mijn eerste gedacht marsepein. Met dat idee in het achterhoofd ging ik experimenteren om marsepeinijs te maken. Een simpel recep met weinig ingrediënten en verslavend lekker.


Voor een pot vol
  • 1 kopje amandelen
  • 1 kopje dadels 
  • 3 kopjes water
  1. Week de amandelen en de dadels in 2 aparte bakjes voor een nacht
  2. Giet de amandelen af en doe in de blender
  3. Ontpit de dadels en doe in de blender
  4. Giet er 3 kopjes water bij
  5. Blend tot er bijna geen stukjes meer inzitten
  6. Giet over in de ijsmachine en laat draaien (duur afhankelijk van je ijsmachine)
  7. Serveer eventueel met wat gehakte amandelen

1 opmerking:

  1. Ik had nooit een reden om dadels in huis te halen, je deed me al meermaals twijfelen maar die bruine bolletjes brrr ... Maar met dit hebt ge mij toch over de streep getrokken! Ga ik zeker eens proberen! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...