zondag 25 mei 2014

Tanken?

 Ik heb geen garage en dus staat mijn auto meestal in mijn straat geparkeerd. Toen ik er vandaag langskwam zag ik dat er opeens 2 verboden te parkeren borden stonden. Ze waren geldig van maandag 26/5 8.00 tot 20u.Waarschijnlijk iemand die verhuist ofzo die dat had aangevraagd. Ik besloot snel mijn auto te verzetten. Eerst moest ik thuis mijn autosleutels gaan halen want sinds enkele maanden heb ik die niet meer in mijn handtas zitten.
Toen ik de auto startte ging meteen het lampje van de brandstof branden en toen herinnerde ik me dat ik dat enkele weken geleden ook al had gezien. Nieuwsgierig ging ik dan nadien nakijken wanneer ikvoor het laatste getankt had: half februari. Ik heb dus meer dan 2 maanden op 1 brandstoftank gereden. Wat er verschil tegen vorig jaar toen ik elke maand 2x 50liter ging tanken. Wat is er dan gebeurd?


Het grootste verschil in natuurlijk dat ik, toen we nog niet samenwoonde ongeveer om de 2 weken 200km heen en 200km terug reed van bij mij tot vriendje. De trein was niet echt een optie omdat het schandalig genoeg duurder uitkwam, langer zou duren en veel onhandiger zou zijn. Daarnaast reed ik elke werkdag 50km woon-werkverkeer, en tufte ik nog regelmatig 100km naar mijn ouders toe.Ook nam ik vaak de auto voor uitstapjes verder weg en afspraken met vrienden.

En nu? Sinds ik in augustus een busabonnement heb genomen staat de auto veel meer aan de kant. Ik rijd met de bus naar mijn werk, mijn ouders (duurt me wel 3 uur ipv 1), de markt, naar Hasselt of zelfs naast Maastricht. Allemaal gratis (mijn busabonnement is terugbetaald door mijn werk) en eigenlijk niet eens zo erg. Ik ben wel langer onderweg maar lees ook veel meer. Ik kan me eigenlijk al niet meer voorstellen dat ik half in mijn auto leefde en schaam me zelfs een beetje voor mijn toenmalige kortzichtigheid. De bus is best een leuk alternatief. En in vergelijking met de auto nog lekker goedkoop ook

Dus aan iedereen die nog op een niet al te moeilijke manier duurzamer wil zijn: zet je auto aan de kant en koop je een busabonnement!

1 opmerking:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...