woensdag 21 mei 2014

Chocolade verjaardagscakejes

Vandaag is mijn verjaardag en getallen op zich doen me weinig maar het is wel leuk om eens lekker verwend te worden. Dus had vriendje op voorhand laten weten dat hij ging koken. Van iemand die jaren op diepvriespizza's geleefd heeft verwacht je eigenlijk iets simpel maar tot mijn verassing had hij niet enkel een pasta gemaakt maar ook dit:


Een suikerarm chocoladecakeje waarbij hij zelf enkele recepten door elkaar gehaald en suikervrij gemaakt heeft. Dat er een beetje suiker in de chocolade zat, er 4 eieren gebruikt zijn en veel boter vergeet ik op dat moment. Het feit dat hij zelf iets suikervrij gebakken heeft is al heel wat. En het cakeje was superlekker. Ik was even sprakeloos. Hier zijn recept


Voor 4 cakejes
  • 120gr boter
  • 2 eieren + 2 eigelen
  • 4 theelepels cacaopoeder
  • 100gr pure chocolade (vb 85% cacao)
  • 2 eetlepels volkoren spelt
  • een handje rozijnen
  • Stevia naar smaak
  1. Verwarm de oven voor op 230C
  2. Smelt de boter en chocolade samen langzaam au bain marie
  3. Vet ondertussen 4 soufflévormpjes in met een beetje boter. Bestrooi de vormpjes met cacaopoeder
  4. Doe de 2 eieren +  eigelen in een belsag kom en roer los
  5. Voeg een handje rozijnen bij de eieren
  6. Als het chocolade-botermengsel volledig is gesmolten giet je deze langzaam al roerend bij de eieren
  7. Roer tot een egaal geheel
  8. Sla de bloem er met enkele slagen doorheen.
  9. Verdeel het deeg over de 4 bakjes en plaats 5 tot 10minuten in de oven
  10. Haal de cakejes uit de vorm en garneer met frambozen (restjes deeg die achterblijven in de soufflevormpjes kan je ook gebruiken om te versieren) en geraspte kokos

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...